Himalájai sütőtégla 20 x 15 x 5 cm
Natúr himalájai sócsempe egészséges sütéshez
Név: | Himalájai sütőtégla 20 x 15 x 5 cm |
Cikkszám: | 86601 |
Kategóriák: | Gourmet étkezési sók, |
Tömeg: | 4 400 gramm |
Kiszerelés | Mennyiség | Bruttó Ár | Kosárba |
---|---|---|---|
4 400 gramm |
|
2 300 Ft |
|
Sólámpás® HIMALÁJAI SÓ SÜTŐTÉGLA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
A Sólámpás ® sütőtégla hűtőgépben, fagyasztóban hűthető, sütőben, gázlángon és grillen melegíthető kb. 250 fokig. Hőmérsékletét hosszú ideig megtartja, köszönhetően kiváló hőtárolási tulajdonságának. A sütőtéglán kívülről apró, repedésnek látszó vonalak találhatóak, amelyek a kristály egyes rétegeinek találkozási felületei. Ezek nem törések! A sütőtégla színei nem befolyásolják használhatóságát, hő hatására mindegyik színárnyalat vörösre változik. A sütőtéglát lassan, folyamatosan melegítse fel. Kis lángra helyezve először az egyik oldalát, majd óvatosan, kesztyűvel megforgatva a másik oldalát melegítve 20-20 perc alatt éri el a sütéshez szükséges optimális hőfokot.
Az alapanyagokat előkészítés során óvatosan sózza étkezési sóval, ha felületük megfelelően nedves, a sózást el is hagyhatja, a Sólámpás®sütőtégláról elegendő só mennyiséget vesz fel az alapanyag. A sütőtégla teljes átforrósodása után folytathatja a sütést az asztalra helyezett téglán, igazi gourmant látványt kínálva a nézőközönségnek! A sütőtégla használható tálalásra, nyers ételek, friss zöldség, ázsiai konyha ételeinek felszolgálására is.
A ütőtégla előnyei: Kiváló hőtartó képessége miatt a szokásosnál kevesebb energiát /gáz, villany/ igényel a rajta való sütés, főzés. A Sólámpás®sütőtéglán való sütés során az étel megpuhul, megsül, átpárolódik, de nem ég le, nem feketedik meg. Egészségesebb sütési módszer a megszokott, olajjal, zsírral történő sütési módoktól.
Használata: melegítse fel a szükséges hőfokra a sütőtéglát. Helyezze rá az előre elkészített, marinált, pácolt, darabolt, fűszerezett alapanyagokat. Sercegő hangot hall, ekkor kezdődik el a sütési folyamat. A nedvesség elpárolgása után az étel már nem tapad. A sütés befejezése és a sütőtégla tűzről való levétele után kb. 1 óra alatt hűl vissza normál hőmérsékletre. Mosogató felett, kevés vízzel, rozsdamentes súrolóval gyengéden dörzsölje le a ráragadt maradékot. Minél kevesebb víz éri, annál hosszabb marad az élettartama. Helyezze tisztítás után tiszta konyharuhára teljes száradásig, majd következő használatig a tartóhelyére.
Ajánlott sütési idő
Szeletelt burgonya esetén: 1-2 perc/ oldal
Vékonyra szeletelt szárnyas esetén: 5 perc/oldal
Vékonyra vágott hal esetén: 4 perc /oldal
Származási hely: Pakisztán