AZ EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA HÁZA

WEBSHOP

Himalájai só sütőtégla 20 x 20 x 2,5 cm

Natúr himalájai nagy sócsempe egészséges sütéshez


Név:Himalájai só sütőtégla 20 x 20 x 2,5 cm
Cikkszám:4415
Kategóriák:Gourmet étkezési sók,
Tömeg:2 300 gramm
Kiszerelés Mennyiség Bruttó Ár Kosárba
2 300 gramm
2 390 FtSólámpás® HIMALÁJAI SÓ SÜTŐTÉGLA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A Sólámpás ® sütőtégla hűtőgépben, fagyasztóban hűthető, sütőben, gázlángon és grillen melegíthető kb. 250 fokig. Hőmérsékletét hosszú ideig megtartja, köszönhetően kiváló hőtárolási tulajdonságának. A sütőtéglán kívülről apró, repedésnek látszó vonalak találhatóak, amelyek a kristály egyes rétegeinek találkozási felületei. Ezek nem törések! A sütőtégla színei nem befolyásolják használhatóságát, hő hatására mindegyik színárnyalat vörösre változik. A sütőtéglát lassan, folyamatosan melegítse fel. Kis lángra helyezve először az egyik oldalát, majd óvatosan, kesztyűvel megforgatva a másik oldalát melegítve 20-20 perc alatt éri el a sütéshez szükséges optimális hőfokot.

Az alapanyagokat előkészítés során óvatosan sózza étkezési sóval, ha felületük megfelelően nedves, a sózást el is hagyhatja, a Sólámpás® sütőtégláról elegendő só mennyiséget vesz fel az alapanyag. A sütőtégla teljes átforrósodása után folytathatja a sütést az asztalra helyezett téglán, igazi gourmant látványt kínálva a nézőközönségnek! A sütőtégla használható tálalásra, nyers ételek, friss zöldség, ázsiai konyha ételeinek felszolgálására is.

A ütőtégla előnyei: Kiváló hőtartó képessége miatt a szokásosnál kevesebb energiát /gáz, villany/ igényel a rajta való sütés, főzés. A Sólámpás® sütőtéglán való sütés során az étel megpuhul, megsül, átpárolódik, de nem ég le, nem feketedik meg. Egészségesebb sütési módszer a megszokott, olajjal, zsírral történő sütési módoktól.


Használata: melegítse fel a szükséges hőfokra a sütőtéglát. Helyezze rá az előre elkészített, marinált, pácolt, darabolt, fűszerezett alapanyagokat. Sercegő hangot hall, ekkor kezdődik el a sütési folyamat. A nedvesség elpárolgása után az étel már nem tapad. A sütés befejezése és a sütőtégla tűzről való levétele után kb. 1 óra alatt hűl vissza normál hőmérsékletre. Mosogató felett, kevés vízzel, rozsdamentes súrolóval gyengéden dörzsölje le a ráragadt maradékot. Minél kevesebb víz éri, annál hosszabb marad az élettartama. Helyezze tisztítás után tiszta konyharuhára teljes száradásig, majd következő használatig a tartóhelyére.

Ajánlott sütési idő

Szeletelt burgonya esetén: 1-2 perc/ oldal

Vékonyra szeletelt szárnyas esetén: 5 perc/oldal

Vékonyra vágott hal esetén: 4 perc /oldal


Származási hely: Pakisztán