SÓBARLANG

A Sólámpás sóbarlangban SZÁRAZ SÓTERÁPIA TALÁLHATÓ. Látogatása előtt kérje orvosa véleményét! A  sóbarlang javallata: széles spektrumú közérzetjavítás

ÚJDONSÁG! A MAI LEGMODERNEBB SÓGENERÁTOR A SÓLÁMPÁS SÓBARLANGBAN!

a Sólámpás sóbarlangban 21. századi, high-tech orvostechnikai eszköz szolgáltatja a megfelelő minőségű sós mikroklímát!! Az új sógenerátor a helyiségbe 1-5 mikronra őrölt száraz sószemcséket juttat, amelyek a levegő molekuláihoz tapadva eljutnak a tüdő legtávolabbi részéig, a hörgőkig. A készülék segítségével a megbetegedések egészen kivételes hatásfokkal előzhetők meg és gyógyíthatók. 
ÉS!! a másik jó hír; a szolgáltatást egyelőre VÁLTOZATLAN ÁRAKON kínáljuk. Várunk szeretettel!
 

Sóbarlang alkalmankénti belépőjegy árai:Árak

Felnőtt: 1200 Ft

Gyerek /2-14 éves korig/: 700 Ft

/2 év alatti gyermek ingyenes/

Diák/nyugdíjas: 1000 Ft

Gyermekét kísérő felnőtt: 1000 Ft

Óvodás csoportoknak /max. 20 fő/: 500 Ft/fő

 
ÁrakMindenki arról álmodik, hogy tiszta, egészséges környezetben élhessen. Sajnos a mai urbánus civilizáció nem ezt kínálja nekünk.

Mi történik a szervezetben a légszennyezés hatására? A levegő korpuszkuláris (apró alakot felvett, szilárd) részecskéi bekerülnek a légutak nyálkahártyájába. A szervezet védekező rendszere azonnal akcióba lép; a légutak csillószőrös hámja megfeszítve igyekszik kihajtani ezeket az idegen anyagokat a szervezetből. Amit nem sikerül kitakarítani, azt a nyirokrendszer próbálja ártalmatlanná tenni. 


 
ÁrakSajnos a gyerekek fokozottan ki vannak téve a légszennyezés egészséget károsító hatásának, ezért rájuk fokozottan kell ügyelnünk.
 
Sólámpás himalájai sóbarlang látogatási szabályzata

 
ÁrakA következő szabályok létrehozásakor az Önök biztonságát tartottuk  szem előtt, hogy nyugodt, relaxáló környezetben maximálisan ki tudják használják a Sólámpás himalájai kristálysópozitív hatását egészségük megőrzése,  pihenésük érdekében. Kérjük a következők betartását mások és saját biztonságuk, egészségük és kényelmük érdekében.

Kérjük a látogatás kezdete előtt öt perccel a helyszínen szíveskedjen megjelenni.
 

A látogatást mindenki saját felelősségére végezheti.

 • Kérjük, ne használjanak parfümöt, krémet, testápolót vagy más illatszert, mely máson allergiás tüneteket válthat ki.
 • Táskáikat és mobiltelefonjaikat szíveskedjenek a barlangon kívül, a zárható csomagmegőrzőben elhelyezni. Mobiltelefonok használata a Sólámpás himalája kristálysó sóbarlangban tilos!
 • Kérjük a cipők levételét a Sólámpás himalája kristálysó barlangba lépés előtt. Meleg zokni, vagy házi papucs használata javallott. Váltópapucsot biztosítunk belépéshez, melyet kérünk a látogatás teljes időtartama alatt viselni. Gyerekeknek meleg zokni viselése szükséges, a homokozóba cipővel –higiéniai okok végett- belépni tilos!
 • Takarót biztosítunk mindenki számára.
 • Higiéniai okok végett kérjük a belépés előtt kézmosás eszközlését.
 • A látogatás kezdetéig szíveskedjen a váróhelyiséget használni.
 • Kérjük, ne nyúljon a dekorációhoz!
 • A sógranulátum dobálása és a só homokozóból való kihozatala tilos, szembe kerülve irritációt okozhat.
 • Kérjük, mellőzzék a beszélgetést Sólámpás himalája kristálysó relaxációs célú látogatása alatt, zavarhat  másokat meditálás vagy alvás közben.
 • Szigorúan tilos enni -és innivaló bevitele a Sólámpás himalája kristálysó sóbarlangba!
 • A látogatása hatékonysága érdekében, folyadék fogyasztása a terápia előtt, vagy az azt követő fél óra múlva ajánlott.
 • Gyermekek 12 év alatt csak felnőtt felügyelettel, szülői felelősségre  látogathatják a sóbarlangot.
 • Kérjük, ne hozzák magukkal gyermekeik személyes tárgyait a barlangba; játékot, cumisüveget, plüssállatot, gyűjtött termést stb. A Sólámpás himalájai kristálysó sóhomokozóban a gyerekek számára fertőtlenített játékok rendelkezésre állnak.
 • A látogatás végén a helyiséget szíveskedjenek elhagyni, a technikai szellőztetés alatt nem tartózkodhat senki a barlangban.

 

Miért fontos a tiszta levegő?

ÁrakA világon évente 2 és fél millió, Európában közel 400 ezer ember hal meg légszennyezés miatt. Európában körülbelül 30 millióan szenvednek asztmában. Az Unió területén a halálozások 6%-a vezethető vissza a levegő szennyezettségére.

Magyarország domborzati viszonyai miatt, valamint a határon túli  szennyezéstől való függősége okán rosszabb adatokkal „büszkélkedhet”, mint az európai átlag. Ebből a szennyezett levegőből naponta 90 000 litert lélegzünk be. Megdöbbentő, ugye?

A főleg közlekedési eredetű szálló por egészségügyi hatását tekintve különösen káros szennyezőanyag, a legtöbb mérőállomással rendelkező településen gyakoriak a határérték-túllépések. Csak a fővárosban évente mintegy 2000 ember hal meg idő előtt a levegő porszennyezettsége miatt, közel tízszeresére nőtt az asztmás és többszörösére a tüdőrákos betegek száma Budapesten. Ilyen szempontból Magyarország ma Európában a harmadik legrosszabb helyet foglalja el.Árak

A légnemű gázok, részecskék bénítóan hatnak a csillószőrőkre, gátolják azok mozgását. Ezzel a nyálkártya elveszti öntisztuló képességét. Tartós környezeti ártalom hatására a nyálkahártyán átjutnak a fehérje-természetű, vagy testfehérjéhez kötődő anyagok, ezek allergizálják a szervezetet.

A szálló por koncentráció emelkedés izgatja a nyálkahártyát, köhögést, nehézlégzést vált ki, a tüdőben felszívódva gyulladásos folyamatot indít el. Ennek következtében növekszik a vér alvadékonysága, vérrögösödés, trombózis veszély léphet fel.

 
Amerikai kutatások bebizonyították /American Journal of Epidemology/, hogy a benzingőz miatt szennyezett levegőjű területeken élő gyerekek alacsonyabb intelligencia-hányadossal rendelkeznek. Intelligencia- és memóriateszteken rosszabbul teljesítenek, mint tiszta levegőn élő társaik. A légszennyezésnek ugyanolyan hatása van a gyerekek intelligenciájára, mint az ólommérgezés, illetve az anya dohányzása terhesség idején.

Angol kutatók vizsgálták továbbá a szálló por koncentrációját, illetve a levegő szennyezettségének mértékét abban a magasságban, amelyben az utcán a babakocsit toljuk. Az eredmények megdöbbentőek.
 

Árak

A kicsik fejletlen légzőszerveikkel kétszer, gyakorta háromszor annyi szennyeződést szívnak be, mint szüleik „fent, a magasban”.

A gyerekek szennyezett környezetbe születnek. Nincs idejük védőmechanizmusuk kialakítására, ezért jelennek meg egyre fiatalabb korban a légúti megbetegedések. Ezek egy része allergiás eredetű; szénanátha, allergiás légcsőgyulladás, tüdőasztma.  Az allergiás megbetegedések mellett gyakoriak a hurutos megbetegedések; arcüreggyulladás, torokgyulladás, légcső- és hörgőhurut. Az okozói többnyire baktériumok és vírusok, amelyek könnyen megbetegítik a legyengült nyálkahártyájú szervezetet.


ÁrakAz allergének igen sokfélék; pollen, virágpor, fűpollen, vadkender, kanadai nyárfa stb. A pollenek ráadásul kötődnek a levegőben lévő koromszemcsékhez, ezáltal a káros hatás hatványozottan jelenik meg.
 

Az újszülött baba már az anyaméhen belül károsodik. A megszületett csecsemőkön azonnal jelentkeznek a tünetek; bőrjelenségek, légzészavar.

És mindez csak a jéghegy csúcsa. Nem beszéltünk még pl.: az idegrendszeri, érrendszeri betegségekről…

 

ÁrakTérségünkben, Közép-Európában nagy hagyománya van a 19. századtól kezdve a só gyógyászati célú felhasználásának a nagy múltú sóbányákban lsd. Wieliczka, Parajd. Ázsiában a leghíresebb sóbánya, Khewra, Pakisztánban. A híres himalájai só innen származik.

A mellékelt képen a híres Khewra bánya látható Pakisztánban.

A fény és a színek jelentősége

ÁrakElsődleges fényforrásunk a Nap. Bár a napfénnyel a Sólámpás himalájai sótéglák természetesen nem vetekedhetnek, a legkisebb fény is kedvezően hat, stimulálja a szervezetet. A Sólámpás kristálysó sótéglák a barlangban megvilágítva kellemes, melegséggel, nyugalommal eltöltő fényt bocsátanak ki. A kibocsátott fény frekvenciája a meleghang tartományába esik (600-700 nanométer). A fény közvetlenül hat a sejtképző, azaz a szervezet regeneráló funkcióira. A fény serkenti a keringést, az anyagcserét, beindítja az öngyógyító folyamatokat.

 
A fény gyógyít. Ezt mindnyájan tudjuk. Az ősi kínai tanítás a fényt, mint energianövelő, energetizáló forrást ajánlja a szervezet számára.

A himalájai só egyedülálló keletkezése és összetétele miatt igen változatos színkombinációkban létezik. Nem található két egyforma sókristály tégla a barlangban. A vegyülethez kapcsolódó egyéb „szennyeződések” miatt az áttetsző  fehértől egészen a sötétbarnás-lila színárnyalatig találhatunk példányokat.

A sótégla természetesesn előforduló színvariációi:

A vörös

A Narancssárga

A Sárga

A fehér


Mesterségesen létrehozott színek:

A lila

Az indigó ( kék )

A zöld