AZ EGÉSZSÉG ÉS HARMÓNIA HÁZA
Tea nagyker Tea akadémia The China Tea co Fehér tea

MÉDIAOlekszik Dorottya
tea- és vallásszakértő, tea sommelier rendszeres vendége a magyar médiának,
ahol a teás útról és a teáról hasznos és érdekes ismeretet oszt meg a  közönséggel.

Ezeken a fórumokon találkozhatott már vele:
Duna TV, Duna World, Echo TV, M5, Promontor TV
Kossuth rádió, Sláger FM, Karc FM,

Médiatárunkban Ön bármikor visszanézheti a felvételeket.
A navigáláshoz használja a bal felső sarokban található  gombot.
 


 

Cikkek - Interjúk - TV adások

 
Az Akvárium ad otthont a tea napjának - M2 Petőfi 2018. Január 13. 

Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre a Tea Napja esemény, melynek az Akvárium Klub biztosít helyszínt. Olekszik Dorottya teaszakértő ezúttal az M2 műsorában beszél a teázás hagyományairól.
Megtekintés

 
Ebéd Trumppal? Most már Budapestről is megpróbálhatjuk - Forbes

Launch eventjükön a brit Quintessentially ötórai teára hívott úgy hetven embert, a brit nagykövethelyettestől Olekszik Dorottya teaszakértőn át már meglévő és potenciális ügyfeleikig
Teljes cikk

 
A tél melege - Ridikül (Duna TV) 2017. november 20.

Kuckózós hónapok jönnek, a hideg elől jó behúzódni az otthon melegébe, egy pohár teával, kávéval, egy kellemes illatgyertya vagy a kályha mellé.

De vannak, akik nem csak átadják magukat az ilyen élvezeteknek, azt is tudják, mi a finom illat, a jó tea vagy a különleges kávé titka. Vendégeinknek köszönhetően adásunkban megteremtjük a tél hangulatát. Itt lesz velünk Györgyi Anna, Olekszik Dorottya, Mercs Emese, és meglepetés-férfivendégünk, aki a kávék szakértője.
Megtekintés

 
Szálas teák, teakóstolás kezdőknek - Mesterember (M5) 2017. március

Olekszik Dorottya az M5 Mestrerember műsorának vendége volt, ahol többek között bemutatta a szálas teák alapvető fajtáit, valamint megismerkedthettünk a teakóstolás művészetével is.
Megtekintés

 
Kelet Folyékony Aranya - Demokrata Kultúra 2017 február

Teázni több mint kikapcsolódás, több mint gasztronómiai élmény. No, nem a filteres, citromos-cukros forró ital hörpölésére gondolunk, hanem az ősélmény megidézésére: amikor nem volt más, csak a víz, a tealevél és az ember. Egyre-másra nyílnak a teaházak az országban, ám a tea lényegét és a hozzá kapcsolódó kulturális szokásokat csak kevesen ismerik. Miért jó teázni? Mi az a teaszertartás? És egyáltalán, isznak-e teát a magyarok?
Teljes cikk

 
A tea története és művészete - Magyar Krónika (Duna TV) 2017. január

Krúdy Gyula álmoskönyve szerint, ha álmunkban teát iszunk, az múló betegséget jelent, de vajon mit jelent a teázás, ha ébren vagyunk? Kideríthetik, ha a Magyar Krónikával tartanak. Készítsenek be egy jó forró csésze teát és legyenek éberek.
Megtekintés

 
Teaforradalom - MOL FRESH (STÍLUS & LENDÜLET MAGAZIN) 2017 január

Az ember ötezer éve iszik teát. Olekszik Dorottya nyolc éve lépett a „teás útra”, amelyen tisztelettudóan, de magabiztosan jár. Kultúráról, elkészítésről, tabuterületekről beszélgettünk az ország egyetlen teasommelier-jével..
Teljes cikk (8-12. oldal)

 
Teaakadémia a kerületben 2015.

Olekszik Dorottya teaszakértő nemrégiben érkezett haza Srí Lankáról, Ceylonról, ahol mestervizsgát tett. Ezzel ő lett Magyarország eddigi egyedüli hivatalos tea taster-e, tea sommelier-je.
Teljes cikk

 
Csészében kavargó bölcsesség 2016. 

"A tea segít élesebben látni azokat a színeket, melyekkel a világ tele van festve."
Németh Tibor interjúja Olekszik Dorottyával
Teljes cikk

 
Karc FM - Karcolat 2016. 
"Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni."

Olekszik Dorottya teaszakértő a Karc FM rádió - Karcolat portréműsorában vendégeskedett. Dorottya az adásban elárulja, hogy mikor érdemes fehér és fekete teát inni, a hallgató megismerkedhet a teakészítés különböző rituáléival és kiderül az is, mi kell ahhoz, hogy valaki 3 kisgyermek édesanyjaként sikeres üzletember is legyen.
 
 
Kossuth rádió - Gasztro magazin

Olekszik Dorottya a Kossuth rádiónál vendégeskedett. Az intejúból többek közt megtudhatjuk mivel foglalkozik egy tea sommelier.
Interjú meghallgatása

 
Test & Lélek magazin 2016/4 - Itt a teaidő

A nyugalom és a lélek itala, számos egészségügyi panasz megelőzhető vele. A víz után ezt a nedűt fogyasztja legnagyobb mennyiségben az emberiség, mégis keveset tudunk róla. A kínálat pedig óriási!
Megtekintés