KISMAMA ÉS BABÁS JÓGA

KISMAMA JÓGA

A kismama jógát ajánljuk minden olyan kismamának, aki egészséges várandósságra, könnyebb szülésre, a szülést követő gyors regenerációra vágyik. Szeretne továbbá egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabájával már a magzati korban.

A jógaóra alatt dinamikus és statikus erősítő-nyújtó-lazító jógagyakorlatokat, gátizom-erősítést végzünk, mellyel felkészítjük a testet a szülésre. Különös figyelmet szentelünka az erőösszpontosítás kérdésének, ezért speciális légzőgyakorlatokat tanulunk. A relaxáció alatt pihenünk, töltekezünk és kapcsolatba lépünk kisbabánkkal.
 
 


BABA-MAMA JÓGA

A baba - mama jóga a szülést követően a korai anya-gyermek kapcsolatra koncentrál, segít a a gyermekkel való összecsiszolódásban, az anyáknak segít elkerülni a depressziót és a hormonváltozás okozta érzelmi kilengéseket. A babával együtt végzett mozdulatok korai szenzoros fejlesztést jelentenek, amely a későbbi neurológiai problémák elkerülésének leghatékonyabb eszköze. A speciálisan összeállított jóga mozdulatsorok elősegítik a mamák szervezetének mihamarabbi regenerálódását is. Bizonyos gyakorlatok enyhülést hozhatnak a tipikus baás gondokra, mint pl.: a pocakfájás, nyugtalanság, álmatlanság stb. Megfigyelések bizonyították, hogy a jógás babák sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak és nyitottabbak, mint más gyermekek.
 


 
 

A babás jóga egyértelmű előnyei:

  • Együttmozgás élménye a babával.
  • A baba testi-szellemi fejlődésének, idegrendszeri érésének elősegítése.
  • Szülés utáni gyors regeneráció, kondicionáló hatású gyakorlatsorozatok.
  • Test-lelki felfrissülés babának-mamának.

Várunk szeretettel!