HATHA JÓGA


A jóga ősi indiai élettudomány. A rendszeres jógagyakorlás szinte az élet minden területére kisugározza jótékony hatását: hajlékony, fiatalos testet, energiától sugárzó személyiséget, tiszta, higgadt gondolkodást eredményez.

A hatha jóga minden jógatipus alapja, gyökere, amelyre a további rendszerek épülnek, ezért különösen ajánlott kezdőknek, jógával először ismerkedőknek is. 

A hatha jóga egyrészt a mozdulatok (ászanák) gyakorlását, mint a jóga fizikai manifesztációját jelenti, másrészt a jóga mint pozitív életszemlélet, életvezetési irányelv integrálását mindennapi életünkbe, amely ennek szellemi-lelki aspektusa. 
          A hatha jóga órákon elsajátíthatod:
  • A helyes testgyakorlást: ez a jógapózok (ászanák) gyakorlását jelenti, melyek szisztematikusan edzik a test minden részét; megnyújtják és megerősítik az izmokat és inakat, rugalmassá teszik a gerincet és az izületeket, felfrissítik a vérkeringést, megőrzik és helyreállítják a belső szervek egészségét.
  • A helyes légzést: a légzőgyakorlatok segítségével megtanuljuk kihasználni teljes tüdőkapacitásunkat, feltöltjük testünket energiával és megzabolázzuk állandóan zakatoló elménket.
  • A helyes relaxációt: amely feloldja az izmokban a feszültséget és pihenést nyújt az egész szervezetnek. A helyes relaxáció a stressz kezelésének egyik leghatásosabb eszköze.


Mindezek kedvező hatása a több millió éves sótéglák között felerősödik és a jógagyakorlás jótékony hatásain túl még időben megerősíthetjük immunrendszerünket, elejét vehetjük a szennyezett levegő és az egyéb kórokozók által előidézett megbetegedéseknek.

Várunk szeretettel óráinkon!